Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Winkelcentrum Passage Corridor ondergaat grootschalige ontwikkeling

Een nieuwe winkelstraat, een overdekt versplein en woningen. Dit staat er op stapel voor Passage Corridor na de grootschalige herontwikkeling. Er wordt gestreefd naar het realiseren van een groen, duurzaam en sfeervol centrum dat toegankelijk is voor iedereen. De verbinding tussen de Brouwersgracht en de Tuinstraat zal veranderen in een vernieuwde open straat met een nieuwe entree, winkels en versplein aan de (noord)oostzijde van het winkelcentrum. Boven de winkels aan de nieuwe straat worden hoogwaardige appartementen gecreëerd. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Fases en planning
De sloop en nieuwbouw voltrekt in twee fases. Voor deze eerste twee bouwfases is een overeenkomst gesloten met KUDO. Dit betreft de sloop, nieuwbouw en de aansluiting op de nieuwe entree aan de Brouwersgracht. Het winkelcentrum Passage Corridor krijgt een geheel nieuwe uitstraling met meer groen, sfeer en een hoogwaardige afwerking qua materialen.

Een nieuwe straat
Fase 1 start in het eerste kwartaal van 2024 en omvat het afbreken van het gebouw vanaf de roltrap tot aan de voormalige plek waar de Intertoys was gevestigd. Vervolgens wordt er 1.500 m2 aan winkeloppervlakte op de begane gerealiseerd en nog eens zo'n 600 m2 aan een open plein. Boven de winkels aan de nieuwe straat worden vier verdiepingen woningen ontwikkeld, met in totaal zo’n 60 appartementen. Duurzaamheid is een belangrijk element in de herontwikkeling daarom wordt gekozen voor een sedumdak, met in de toekomst de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen.

Woningen en appartementen
Fase 2 richt zich op het gebouw waarin Big Bazar, BCC en Scapino gevestigd zijn. In deze fase zal ook de Tuinstraat worden betrokken en de bestaande gebouwen zullen worden herontwikkeld om ruimte te maken voor groenvoorzieningen, woningen en appartementen. Ongeveer 74 woningen zullen in deze fase worden gerealiseerd.

Zo min mogelijk last
Tot eind 2023 kun je winkelen in Passage Corridor zoals je gewend bent. Vanaf het eerste kwartaal in 2024 start de sloop van fase 1. Dit is het blok vanaf de rolband vanuit de parkeergarage naar de oude Intertoys. Direct naast de rolband worden wanden geplaatst met kijkgaten zodat de bouwplaats deels zichtbaar is. Het winkelcentrum blijft gewoon open met zo min mogelijk last van de bouwplaats. De Q-Park garage (Passage) en rolband blijven in gebruik. Een aantal entrees en straten zijn tijdens de herontwikkeling naar verwachting minder goed bereikbaar. Er zullen alternatieve looproutes zijn voor voetgangers en indien nodig (met name voor de Tuinstraat) omleidingsroutes voor verkeer. De parkeergarages en de fietsenstalling blijven te gebruiken.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Herdenking 4 mei

Ook dit jaar gedenken wij in Veenendaal. Graag nodigen wij u uit om samen 2 minuten stil te zijn en te…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Vredesduif knutselen

Maak je eigen witte of juist bontgekleurde duif. Knip, versier en plak of schrijf er een mooie…
 
Meer info

Voorstelling: Jip de Handpop en lammetje Bengel

Jippie! Jip de Handpop komt naar de Bibliotheek! Jip de Handpop vertelt de kinderen over lammetje Bengel.…