Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Tuinstraat: van distributiestraat naar groene woonstraat

Het centrum van Veenendaal is volop in ontwikkeling. Zo krijgt het noordelijk deel van de Corridor een geheel nieuwe uitstraling. Deze herontwikkeling zorgt voor een compacter winkelgebied en 130 nieuwe appartementen omdat de vraag naar wonen in het centrum groeit. De herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor is de eerste, zichtbare ontwikkeling binnen de ‘Visie Tuinstraat’.

Groene woonstraat
De herontwikkeling van het noordelijk deel van de corridor is een belangrijke eerste stap in de omvorming van de Tuinstraat. Het zorgt ervoor dat de relatief gesloten oostwand van de Tuinstraat meer opengewerkt wordt en daardoor meer betrokken wordt bij de rest van het centrum. Ook ontstaat er ruimte om meer woningen te realiseren aan de Tuinstraat. De Tuinstraat is op dit moment vooral een straat met verkeer van auto’s en vrachtwagens die de winkels bevoorraden. Maar in de Tuinstraat is veel meer mogelijk. Denk aan het bouwen van woningen. Wonen in het centrum wordt namelijk steeds populairder. Het plan ‘Visie Tuinstraat’ beoogt om van de Tuinstraat een groene, gezellige woonstraat te maken.

Kaders en beeldkwaliteit Tuinstraat
Om van de Tuinstraat een mooie woonstraat te maken, zijn er ruimtelijke programmatische kaders en een beeldkwaliteitsplan ontwikkeld. Deze zijn in april 2023 vastgesteld door de gemeenteraad. Alle (toekomstige) initiatieven in de Tuinstraat worden naast de kaders en het beeldkwaliteitsplan gelegd. De visie Tuinstraat biedt veel kansen en mogelijkheden. Zowel zakelijke mogelijkheden voor ontwikkelaars en ondernemers als aantrekkelijke woonmogelijkheden. Het plan voor het noordelijke deel van de Corridor is daar een mooi voorbeeld van. Meer weten over de visie Tuinstraat? Ga dan naar www.veenendaal.nl/visietuinstraat.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Herdenking 4 mei

Ook dit jaar gedenken wij in Veenendaal. Graag nodigen wij u uit om samen 2 minuten stil te zijn en te…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Vredesduif knutselen

Maak je eigen witte of juist bontgekleurde duif. Knip, versier en plak of schrijf er een mooie…
 
Meer info

Voorstelling: Jip de Handpop en lammetje Bengel

Jippie! Jip de Handpop komt naar de Bibliotheek! Jip de Handpop vertelt de kinderen over lammetje Bengel.…