Overslaan en naar de inhoud gaan
 

T-café: ‘Een warme ontmoetingsplaats aan de Markt’

Bovenaan de Markt van Veenendaal, aan de Markt 10, heeft Jorina van der Beek met trots de deuren van haar T-café heropend. Een ontmoetingsplaats met warmte, gastvrijheid en verse lunches en heerlijke taarten. Maar bovenal een plek waar jong en oud welkom is. T-café is niet zomaar een tea room; het is een plek met een hart, een verhaal en een missie.

Een passie voor gastvrijheid en bakken
Eigenaresse en geboren Zuid-Afrikaanse Jorina is 32 jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen. Zij miste al gauw de lekkere taarten en bakcultuur van haar thuisland. Jorina deelde haar liefde voor bakken en begon met catering van high tea aan huis in 2006. Dit was de start en vormde de basis voor de groei van T-café. Zeventien jaar later is het uitgegroeid tot een passievolle tea room. ‘’Gastvrijheid is hier niet slechts een beleefdheidsvorm; het is een vanzelfsprekendheid, een essentieel onderdeel van de T-café ervaring’’ zegt Jorina. Wat maakt T-café zo bijzonder? Het is niet alleen de uitgebreide high tea of de smaakvolle toetjes en (hartige) taarten, maar ook glutenvrij of lactosevrije gebak op aanvraag. T staat voor zoveel meer: Bakkie troost, de tijd nemen, lekker blijven zitten en de lekkere trek.

Diaconaal Centrum ‘Markt10’
T-café heeft is onderdeel van het Diaconaal Centrum ‘Markt10’. Voor Jorina is dit niet zomaar een locatie: ‘’Het is een plek die perfect aansluit bij mijn waarden en overtuigingen. Dit past goed bij mij en waar ik voor sta." In dit centrum van mededogen en gastvrijheid komt T-café volledig tot bloei, omringd door de liefdevolle energie van de gemeenschap. Dus, of je nu een liefhebber bent van hartige taarten, een passie hebt voor thee, of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te ontspannen, bij T-café kan het allemaal. T-café biedt de kans om minderbedeelde naaste een kopje thee of koffie te schenken in de vorm van een uitgestelde koffie of thee. Jorina's enthousiasme straalt door als ze zegt:  ‘’Je betaalt alvast aan de kassa € 3,25 en dan hangen we een kopje aan het rekje op de bar. Zo zien mensen die het nodig hebben gelijk of zij hiervan gebruik van kunnen maken’’

Meer informatie? Kom langs in de tea room of kijk op www.thee-cafe.nl.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Herdenking 4 mei

Ook dit jaar gedenken wij in Veenendaal. Graag nodigen wij u uit om samen 2 minuten stil te zijn en te…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Vredesduif knutselen

Maak je eigen witte of juist bontgekleurde duif. Knip, versier en plak of schrijf er een mooie…
 
Meer info

Voorstelling: Jip de Handpop en lammetje Bengel

Jippie! Jip de Handpop komt naar de Bibliotheek! Jip de Handpop vertelt de kinderen over lammetje Bengel.…